MARI BOINE
 

Mari Boine on yksi tunnetuimpia saamelaisartisteja, jolla on jo takanaan hieno ja pitkä ura. Boine julkaisi ensimmäisen albuminsa jo vuonna 1985 ja julkaisee edelleen uutta musiikkia. Uusin levy ”See the woman” julkaistiin vuonna 2017.

Boine on palkittu hienosta urastaan useita kertoja. Hän on saanut muun muassa Spellemann-palkinnon ja Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon (Nordic Council’s Music Award).

 

Mari Boine yhtyeineen esiintyi Ijahis idja -festivaalilla vuonna 2014 ja tulevana kesänä hän palaa Inariin. 

ISÁK

 

ISÁK on Elle Marie Hætta Isaksenin yhtye. Elle Marie tuli tunnetuksi voitettuaan Sámi Grand Prix -laulukilpailun vuonna 2017 ja sama vuonna hän voitti Euroopan vähemmistökielten laulukilpailun Liet International. Sen jälkeen hän voitti myös Norjan yleisradioyhtiö NRK:n suositun tv-kilpailun Stjernekamp.

 

ISÁK:n musiikissa yhdistyvät perinteinen joiku, urbaanit syntetisaattorit ja lyriikat, jotka yhdistelevät saamea ja englantia. Yhtye on vastikään julkaissut debyyttialbuminsa ”Ealán”.

 

Hætta Isaksenin lisäksi yhtyeeseen kuuluvat tuottaja Daniel Eriksen (Alan Walker, The Wombats) ja rumpali Aleksander Kostopoulos (Mari Boine, Moddi, Adjagas, Pil & Bue).