Jalvvi Niillas – Dædno, luođik

konsertti
Sajos, auditorio
La 17.08 klo 15:00

Luođik -äänityön julkistamiskonsertti.

Deatnu, Deatnu … Vene lasketaan vesille, se keskustelee joen kanssa. Airoja vasten loiskuvaa vettä, veneen ja tuulen äänet lävistävät ajan hunnun. Meahcci vastaa, vuosisadat ja sukupolvet vastaavat, kokoontuvat joen rantaan.
Katso Guvvá Kárea, joka laskeutuu jokilaaksoon jättäen taakseen ylängöt ja porot. Ja tekee kauaskantoisen saapumisensa Tenolle. Ándde Ánná näkee unia petoeläimistä aina, kun ne lähestyvät eloa, joten hänen sisaruksensa Mággá, Niillas-Ánde ja muut tietävät, milloin on oltava varuillaan.
Siellä on Jalvvi Jovna kuljettamassa veneitä turvallisemmille vesille. Ja tässä jälleen Guvvá Káre matkalla taivuttelemaan Iŋgga Per Ivvária naimaan tyttärensä.
Samaan aikaan hänen kälynsä Heandarat Elle saisi varmasti filologi Konrad Nielsenin aviomiehekseen – jos vain nuo mustasukkaiset kilpakosijat eivät olisi tiellä.

Bávlosa Beahkká, Pekka Aikio, on taltioinut äänimaiseman Pulmankijoella, aivan Searbbat-tuntureiden alla. Jalvvi Niillas Holmberg joikaa esivanhempiaan ja heidän lähisukulaisiaan.

Kuva: Lada Suomenrinne

Jalvvi Niillas
Spotify
Facebook
YouTube