KEiiNO

konsertti
Sajos
Pe 18.08 klo 23:00

KEiiNO on norjalais-saamelainen superyhtye, jonka musiikissa kuuluu monimuotoisuuden kauneus ja kulttuurinen rikkaus. Heidän ainutlaatuinen popin, tanssimusiikin, electron ja joiun fuusionsa on raikas tuulahdus musiikkiteollisuudessa. KEiiNOn musiikki inspiroi ja osallistaa.
Fredin, Tomin ja Alexandran tarttuva positiivisuus ja lämminhenkisyys yhdistettynä identiteetin, kulttuurin ja kuulumisen teemoja tutkiviin sanoituksiin tekee KEiiNOsta yhtyeen, joka levittää rakkautta ja hyväksyntää, minne tahansa he menevätkin.

Bändin matka alkoi vuonna 2018, kun laulaja-lauluntekijä Tom Hugo yhdisti voimansa saamelaisen räppärin, Fred Buljon ja pop-laulaja Alexandra Rotanin kanssa. Heidän ensimmäinen singlensä, Spirit in the Sky, oli välitön sensaatio. Voitettuaan biisillä Norjan Melodi Grand Prix’n, KEiiNO pääsi edustamaan Norjaa Euroviisuihin.
Yhtye voitti Euroviisujen yleisöäänestyksen ylivoimaisesti, mutta jäi tuomariäänillä mitalisijojen ulkopuolelle. Spirit in the Sky nousi kuitenkin Spotifyn maailmanlaajuisen viraalilistan toiseksi sekä useiden maiden top100-singlelistoille.

KEiiNOn kappaleita on striimattu yhteensä yli 150 miljoonaa kertaa, yhtye on saanut lukuisia palkintoja ja on myös nimetty YK:n alkuperäiskansojen kielten lähettilääksi.
Norjan lisäksi KEiiNO on keikkaillut ympäri maailmaa, esimerkiksi Australiassa ja Saksassa, ja he ovat juuri palanneet menestyksekkäältä Ison-Britannian kiertueelta.
Ja tänä kesänä he ovat viimein Inarissa, Ijahis Idjassa!

KEiiNO
Spotify
Apple Music
YouTube
Facebook
Instagram
KEiiNO World