Solju

konsertti
Sajos
La 19.08 klo 21:00

Solju on yhtye, jossa äiti Ulla Pirttijärvi ja tytär Hildá Länsman sekä luovat dialogia perinteisen ja modernin saamelaisen kulttuurin välille, että nivovat yhteyksiä eurooppalaiseen kokeilevan popmusiikkiin.
Soljun musiikissa yhdistyvät saamen kieli ja joiku uusiin ja innovatiivisiin äänimaisemiin. Solju tuo ylpeänä esiin saamelaiset juurensa, pohjoisen kulttuurin ja joikumusiikin rikkaat sävyt ja maailmat. Eläväinen, maanläheinen, värikäs, omaperäinen mutta toisaalta myös eteerinen ja maalaileva ovat sanoja, joilla tekijät itse luonnehtivat musiikkiaan.
Laulut heijastelevat kaikuja pohjoisen Lapin traditionaalisesta elämäntavasta ja mytologiasta, ytimessään saamelainen identiteetti. Soljun musiikki luo kuvaelmia sekä suuresta äärettömyydestä rajattomilla erämailla että käsinkosketeltavasta intiimiydestä laavujen nuotiotulien vangitsevassa piirissä. Kuulija temmataan matkalle Euroopan pohjoiseen ääreen.
Soljun debyyttialbumi Ođđa Áigodat julkaistiin 2018 Bafe’s Factory -levymerkillä. 2019 albumi voitti ’Best International Indigenous Release’ -sarjan Kanadan Indigenous Music Awardsissa.
Uusi albumi ”Uvjamuohta” (Puuterilunta) ilmestyi 2022 (Bafe’s Factory).