Solju

konsertti
Sajos
La 19.08 klo 21:00

Solju on yhtye, jossa äiti Ulla Pirttijärvi ja tytär Hildá Länsman luovat dialogia perinteisen ja modernin saamelaisen kulttuurin välille, sekä nivovat yhteyksiä pop- ja globaaliin -musiikkiin kirjoon.

Soljun musiikissa pohjoissaamenkieliset joiut ja laulut leikittelevät punoutuen yhteen lumoaviksi äänimaisemiksi. Soljun keulakuvat Ulla ja Hildá tuovat ylpeinä esiin omat juurensa ja joikuista kumpuavaa vivahteikasta ja energisoivaa ilmaisuvoimaa. Eloisa, maanläheinen, värikäs, omaperäinen mutta toisaalta myös eteerinen ja maalaileva ovat sanoja, joilla tekijät itse luonnehtivat musiikkiaan.

Teokset kuvailevat nykypäivän nuoren saamelaisnaisen arkipäivän kokemuksia, että saamelaisten perinteisistä elämäntavoista, tarinoista ja elämänkatsomuksesta kumpuavia kertomuksia. Soljun musiikissa on aistittavissa käsinkosketeltava lämpö ja läheisyys laavun nuotiotulen loimussa, sekä arktisen luonnon muokkaama ja vaatima sitkeys ja sinnikkyys.

Soljun debyyttialbumi Ođđa Áigodat julkaistiin 2018 Bafe’s Factory -levymerkillä. 2019 albumi voitti ’Best International Indigenous Release’ -sarjan Kanadan Indigenous Music Awardsissa.
Uusi albumi ”Uvjamuohta” (Puuterilunta) ilmestyi 2022 (Bafe’s Factory).

Solju
Spotify
YouTube
Facebook
Instagram