Tundra Electro

konsertti
Sajos
Pe 16.08 klo 21:00

Tundra Electron perustivat vuonna 2017 saamelainen joikaaja ja laulaja Ingá-Máret Gaup-Juuso sekä norjalainen muusikko ja säveltäjä Patrick Shaw Iversen.
Yhteistyön he olivat aloittaneet jo vuonna 2007 projekteissa, joiden tiimoilta he kiersivät Intiassa, Nepalissa ja Bangladeshissa.

Tundra Electrossa kaksikko on kehittänyt ainutlaatuisen äänen, joka yhdistää perinteisen saamelaisen laulutyylin elektroniseen musiikkiin, improvisaatiomusiikkiin sekä intialaisen klassisen musiikin elementteihin. Musiikin on säveltänyt Shaw Iversen, ja laulu on yhdistelmä yli 100 vuotta vanhoja joikuja sekä Gaup-Juuson uusia joikuja ja tekstejä.

Patrick Shaw Iversenin ja Inga-Máret Gaup-Juuson lisäksi Tundra Electron keikkakokoonpanossa soittavat
viulistivirtuoosi Harpreet Bansal sekä perkussionisti Rune Arnesen.
Bansalin ensimmäinen soololevy oli ehdolla “Norjan Grammyn”, Spelleman-palkinnon saajaksi ja Arnesen puolestaan on yli 40-vuotisen uransa aikana soittanut yli 470:llä levyllä.

Debyyttilevynsä, Eanan Gamáda – Earth Shaking, Tundra Electro julkaisi vuonna 2020 ja heidän uusin albuminsa, Hálde áhkku – Mountain of Ancestors, julkaistiin lokakuussa 2023. Ijahis idja on ensimmäinen festivaali, jossa bändiä voi kuulla uuden levyn julkaisun jälkeen.

Kuva: Anna-Julia Granberg / Blunderbuss

Spotify
Instagram
Facebook
YouTube