Inarissa elokuun 14. päivä järjestettävän Ijahis idja – alkuperäiskansojen musiikkitapahtuman ohjelma on julkaistu.
Ijahis idja on tänä vuonna yksipäiväinen, mutta ohjelma on totuttuun tapaan laaja ja monipuolinen. Festivaaliviikonlopun tarjontaan kuuluu konserttien lisäksi muun muassa urheilukilpailut, käsityömarkkinat sekä lasten ja nuorten omaa ohjelmaa ja uutuutena pop up -työpajat.
Festivaalialue avataan lauantaina 14.8. klo 14.00. Samalla aukeaa myös Ijahis idjan käsityömarkkinat, joilla on myynnissä käsitöitä ympäri Saamenmaan. Nuortenkonsertissa yleisölle tarjoillaan saamenkielisen musiikin kovimpia uutuuksia, kun festivaalilavalle nousevat muun muassa Láhppon ja taidetapahtumasta tuttu Kootkmiõhtt! Anára Sámisearvin järjestämässä suopunginheittokilpailussa osallistujat pääsevät testaamaan suopunkikäsiensä tarkkuutta Sajoksen piha-alueella.

Mikäli suopunginheitto ei vielä ole täysin hallussa, suopunginheiton alkeet -työpajassa saa asiantutevaa opeteusta. Myös lapsille ja nuorille on omia työpajoja ja festivaalialueella maalataan pop up -työpajassa graffiteja Sámi Hustlerin kanssa.

Illan konsertit festivaalialueella avaa U´lljan & Saauj Cool Band, joka julkaisi debyyttilevynsä kesällä 2020. Ozas ja Yungmiqu tekevät myös ensiesiintymisensä Ijahis idjan päälavalla. Perinteistä joikua päästään kuulemaan, kun lavalle nousevat Niiles-Jouni Aikio, Bigga Aikio ja Laura Tapiola. Illan päättää Saamenmaan suuret tähdet, Jon Henrik Fjällgren sekä tänä vuonna yhteislevynsä julkaisevat saamenkielisen rapin jättiläiset, Ailu Valle ja Amoc yhdessä Trio Boogiemenin kanssa.

Festivaali tiedottaa lipunmyynnin aloittamisesta erikseen. Lippuja myydään ennakkoon sekä portilta.

Ijahis idjan järjestävät yhteistyössä Anára Sámisearvi ry, Saamelaiskäräjät, Saamelaiskulttuurikeskus Sajos, Saamelaisalueen koulutuskeskus ja Inarin kunta.

Lisätietoja:

Tuottaja
Oula Guttorm
oula.guttorm@samediggi.fi
+358 40 667 4545

Apulaistuottaja
Aleksi Ahlakorpi
aleksi.ahlakorpi@samediggi.fi
+358 40 526 3363